Marnik D'Hoore

Wat op mijn pad komt en ik wil delen

November 4th, 2012

Paul D'Hoore slaat de nagel op de kop.

Paul D'Hoore slaat de nagel op de kop.

Al een aantal jaar volg ik de wekelijkse beursnieuwsbrief van Paul D'Hoore. Niet dat ik een intense beursbelegger ben. Neen, ik investeer mijn geld, tijd en energie liever in ondernemerschap. Bedrijfsjes oprichten om deze verder uit te bouwen. Ik kan mij hier echt mee amuseren. Maar soms wordt ik helemaal niet vrolijk. Vooral niet als ik naar de verhaaltjes van onze regering moet luisteren en hoe bepaalde politieke figuren met ons geld, onze toekomst en onze welvaart omspringen.

Kijk bijvoorbeeld naar de situatie van vandaag. De regering moet op zoek naar geld. Veel geld. Maar liefst 3,7 miljard euro om een gat in de begroting te vullen. Jawel, het vullen van een gat dat ze grotendeels zelf gecreëerd hebben en dus zelf mee verantwoordelijk voor zijn. Niet om te investeren en niet om toekomst te creëren! Neen, om een gat op te vullen. En als excuus gebruiken ze deels dat de economie maar niet op gang komt. Laat me niet lachen. Ok, de economie kan beter. Maar het zijn net diezelfde poilitieke figuren die met zulk wanbeheer en hun vingerwijzende communicatie de economie afremmen.

De regering moet dringend figuren aantrekken die jarenlange ervaring hebben in het bedrijfsleven. Figuren die de klappen van de zweep kennen. Figuren die constructieve beslissingen durven en kunnen nemen en niet aan hun postje, reputatie en aantal stemmen denken.

Soit, lees hier het verhaal die Paul D'Hoore op een beeldende en vooral eenvoudige manier schetst hoe het er hier aan toegaat in ons België als er geld gezocht moet worden. Hij slaat hiermee de nagel op de kop.

PS
Hoe deze brief lezen?
1/ Sla de image op op je computer
2/ Open de image en je kan hem zo vergroten

Reageer op dit bericht