Marnik D'Hoore

Wat op mijn pad komt en ik wil delen

November 12th, 2012

Ons onderzoeksrapport bij 61 Belgische Web-Startups tonen Stèrk Groeipotentieel

Ons onderzoeksrapport bij 61 Belgische Web-Startups tonen Stèrk Groeipotentieel

Waarom dit onderzoek ?  

Web entrepreneurship is een kleine maar groeiende tak in de Belgische economie. Er wordt enorm veel over gesproken. Verschillende mensen hebben plannen om te starten, andere hebben recent een bedrijf opgericht en nog andere willen mee investeren of participeren in een nieuwe of bestaande startup. Met dit onderzoek wilden we wat meer ‘vlees’ geven aan hetgeen verteld en verondersteld wordt. Het rapport geeft een zeer duidelijk antwoord op drie pijlers. Nl. investeringen, groeiverwachtingen en bottlenecks.

Wie werd ondervraagd?

Er werden in totaal 61 startups ondervraagd.  De voorwaarde was dat het startende bedrijven waren waarvan internet tot hun core-business behoort. Wat een mooi cijfer is voor de eerste editie. De oorsprong van de ondervraagden is vooral Vlaanderen, een aantal uit Wallonië en 11 uit Brussel. 70% van de ondervraagden bieden diensten, maken apps voor smartphones en tablets of ontwikkelen webtools. De overige 30% zijn webshops, media- en contentsites of zijn met video bezig.

De meeste bedrijven zijn opgericht vòòr 2011.

Welke cijfers komen naar boven?

Hiervoor kan je terecht op www.belgianwebstartups.be/en . Je kan daar het volledige rapport met 36 pagina's aankopen of een executive summary lezen.

Reageer op dit bericht